Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében.
Termékek Menü

Lego®: csak egy játék, vagy több annál?

A Lego® fejlesztő hatásai

83 legokockányi magas vagyok, mért meg kislányom a Lego®-boltban. S valóban. Ha még pár percet szántunk volna rá a Pláza forgatagában, megmérhettük volna azt is, széltében hány kockányi vagyok, és már kész is az életnagyságú anya Lego®-szobor terve. Mert Lego®-ból minden megépíthető. Ahogy mondani szokták, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Márpedig a gyermeki fantázia szinte végtelen.

Iskolaérettség és a Lego®

A dán építőjáték, a Lego® nemrég múlt 60 éves, és leszámítva a legszegényebb rétegeket, valószínűleg minden kisgyerekes házban családtag. A játékmárka töretlen népszerűségének alapja, hogy összeköti a családot, hiszen 1-99 éves korig bárki megtalálja a számára érdekes szettet, de a sikerhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy sok készséget is fejleszt.

Most zajlanak az óvodákban az iskolaérettségi felmérések, és időről időre előkerül a Lego® és az építőjátékok fontossága a gyerekek játékos nevelésében, fejlesztésében. Lássuk, mi mindent hoz ki gyerekeinkből az apró, színes építőkocka-tenger:

A Lego® fejlesztő hatása

Összegyűjtöttem, gyermekeink miben ügyesednek gyorsan, ha minél hamarabb rákapnak az építőjátékra:

  • Finommotorikus mozgás: remekül fejleszti az apró kockák egymásra illesztése és összenyomása, és ennek nagy hasznát veszi majd a gyermek az írás tanulásánál
  • Térlátás
  • Szabályszerűségek felismerése
  • Utánzás, másolás: ugyanannak a megalkotása, mint amit anya/apa/nagytestvér épített, vagy amit az összeszerelési kis füzet mutat
  • Problémamegoldó képesség
  • Kitartás, koncentrációs készség
  • Matematikai, mértani érzék: megismerteti a gyerekkel az egységeket és arányokat

 

Segít feldolgozni a rengeteg élményt

A Lego® ezen kívül sokat segíthet abban, hogy a gyerekek mindennapi élményeit, problémáit feldolgozza. A kreatív gyerkőcök megépítik belőle az óvodájukat, egy kis barátjuk születésnapi zsúrjának helyszínét, vagy a játszóteret, és a mini figurák segítségével eljátsszák, ami megtörtént velük.

                       

Hogyan és mikor vezesd be?

A Lego® Duplo® 2 éves kortól ajánlott. Többféle szett közül lehet választani, például a Számvonat nem csak egy kedves jármű, hanem általa játszva ismerkedhet meg a kisgyerek a számok sorrendjével, az illesztési technikákkal, de akár az alapszínekkel is.
A Duplo® kockáit úgy fejlesztették ki, hogy még kevésbé ügyes babakézbe is passzoljanak, egész marokkal fogja át a gyerek és úgy illeszti és nyomja rá a másik elemre.

4-5 éves kor között pedig már elkezdhetjük megismertetni a gyereket a kisebb, 2 ujj közé csippenthető, úgy illeszthető darabokkal teli, bonyolultabb készletekkel.

Legozni jó! Ha most szeretnéd bevezetni a gyermekednél, vagy bővítenéd a készletet, nézz körül ITT! 

Szeretnéd könnyen tárolni a Lego® készleteket? Akkor ismerd meg a Play&Go játéktároló zsákokat! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog