Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében.
Termékek Menü

Játék ajánló 0-1 éves korig

3 hónapos korig a játékoknak nem sok jelentősége van, addig csak próbálja a kicsi a körülötte lévő embereket megismerni, hozzászokni a kinti élethez, megismerni a családtagokat, ismerkedni a fényekkel, hangokkal.

Ezek a Djeco mókusos és pandás csörgők nagyon érdekesek lehetnek a piciknek a pocakjuknál lévő csörgők miatt. Fel lehet akasztani babakocsira, hordozóra vagy a kiságyra. 3 hónapos kortól már ajánlott használni.

 

A picik nagyon szeretik a színes, élénk tárgyakat. A Ship Hop babakocsi játékok pont ilyenek. Tökéletes móka, akár út közben is. Található rajta rágóka, ami segíti a fogzást. A játék különböző textúrájának a felfedezése, a csörgő, zörgő testrészei segítenek a multi szenzoros képességfejlesztésben. Rögzíthető kiságyra, babakocsira és hordozóra is.

     

4 hónapos kortól már érdemes olyan játékot választani, amin találhatók mozgatható részek, mert akkor a pici már célzottan nyúl és sokkal érdekesebb számára, ha a játék valamilyen „reakciót” vált ki az érintésére. Ekkor már elkezdenek reagálni a hangokra is, ezért meg lehet ismerkedni lágyabb hangú játékhangszerekkel, természetesen csak anya segítségével. Ilyen például a rumbatök.

5 hónapos korban érdemes kipróbálni, hogy kiteszel elé több játékot és ő szépen sorban fel tudja fedezni ezeket.

A legjobb egyszerűen megfogható, könnyű játékokat a kezébe adni, ilyen például a PlanToys nyuszi csörgő

Nagyon jól fejleszti az érzékszerveket, segítik a tapasztalást a PlanToys tapintás golyói, illetve a PlanToys fejlesztő háromszög, a golyó a háromszög közepéből kivehető, és csörgőként is használható. Így a háromszög elveszti az alakját, ezzel tanítva az összefüggéseket. Élénk színeivel rögtön felhívja magára  a figyelmet. 

  

6-7 hónapos kor körül már a tologatós játékok is nagyon érdeklik a piciket. Érdekes számukra, hogy ha mozgatják, akkor gurul. Fejlesztik az ok-okozati összefüggéseket. 

A PlanToys pasztell baby játékautó ráadásul egy rugalmas testből áll, amely reagál a baba kéznyomására. Segít fejleszteni a vizuális és a finommotoros képességeket. 

 

10 hónapos korban próbáljátok meg a labdázás gyakorlását, akkor már nagy valószínűséggel vissza is gurítja a pici, a Goki plüss labdája igazán alkalmas erre a célra, mert puha, könnyű plüssből van.

A 11-12. hónapban kezdjünk játszani a  mutatóujj és a hüvelykujj összefordulását ösztönző feladatokat, így fejlesztve a finommotorikus képességeket. Erre kiválóan alkalmas a fogantyús fapuzzle, természetesen csak az egyszerűbb változatban.

Az Anya és kicsinye, fogantyús fa-puzzle a fogantyús puzzle - élménye mellett - hozzájárul a gyermek szín -és formafelismerő, valamint kombinációs készségének fejlesztéséhez is.

  

A könyv lapozgatása, a könyv felolvasása már ennyire kicsi korban is elkezdhető. Vannak igazán vastag lapokból álló könyvek, amiket a pici is élvezettel vehet a kezébe, persze csak szülői felügyelettel, ilyen például a Róka zoknija, amit a kicsi, kinyitható ablakok tesznek még izgalmasabbá.

Nagyon szeretik a gyerekek a Húzd és mondd sorozat részeit, ahol a lapok kihúzhatóak. 

        

Ennyire kicsi korban pedig jó szívvel ajánlom a Tili-toli könyveket és a Bogyó és Babóca sorozat szereplőinek önálló lapozóit is. 

  

     

A termékekről részletesen ebben a videóban beszélek. 

     

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
8814c19d3c8735b04b0a7c8874fd29b0