Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében. Rendben.
Termékek Menü

Játék ajánló 0-1 éves korig

3 hónapos korig a játékoknak nem sok jelentősége van, addig csak próbálja a kicsi a körülötte lévő embereket megismerni, hozzászokni a kinti élethez, megismerni a családtagokat, ismerkedni a fényekkel, hangokkal.

3 hónapos kortól már ki lehet próbálni a felakasztható játékokat, mint például a Fisher-Price majom csörgő, illetve a Fisher-Price elefánt, aminek zörög a füle, található rajta csörgő és tükör is. 

  

Ebben a korban ajánlott még a Fisher-Price foglalkoztató borsó, a borsó szemek csörögnek és kívül egy rágható méhecske is van rajta.

4 hónapos kortól már érdemes olyan játékot választani, amin találhatók mozgatható részek, mert akkor a pici már célzottan nyúl és sokkal érdekesebb számára, ha a játék valamilyen „reakciót” vált ki az érintésére. Ekkor már elkezdenek reagálni a hangokra is, ezért meg lehet ismerkedni lágyabb hangú játékhangszerekkel, természetesen csak anya segítségével. Ilyen például a rumbatök.

5 hónapos korban érdemes kipróbálni, hogy kiteszel elé több játékot és ő szépen sorban fel tudja fedezni ezeket.

A legjobb egyszerűen megfogható, könnyű játékokat a kezébe adni, ilyen például a PlanToys nyuszi csörgő

6 hónapos kortól megismerkedhettek a tükörrel, a saját arcképével, ami egy nagyon fontos fejlődési szakasz a kicsi életében. Erre szuper a Fisher-Price rókás tükör

Jól kihasználható és sok funkciós a Fisher-Price lapozgatós hernyókoma, a fejében egy duda található, lapozgatható és tükör is van benne.

Nagyon jól fejleszti az érzékszerveket, segítik a tapasztalást a PlanToys tapintás golyói, illetve a PlanToys fejlesztő háromszög, a golyó a háromszög közepéből kivehető, és csörgőként is használható. Így a háromszög elveszti az alakját, ezzel tanítva az összefüggéseket. Élénk színeivel rögtön felhívja magára  a figyelmet. 

 

A Fisher-Price mókakocka, az építőjátékok elődje lehet, hiszen az elemek egymásra rakhatók, és sokáig használható, mert minden oldalán más játékkal ismerkedhet a kicsi.

7 hónapos kortól érdemes már a fürdőjátékokat is beszerezni, ilyen például a pancsolókönyv, amit nem csak a kádban lehet használni, mert könnyű és ami nagy előnye, hogy nyálálló is.  

Fisher-Price pillangós pancsikönyv feltapasztható a kád a szélére és lapozgatható, amit a babák egészen kicsi koruktól igazán szeretnek.

Ebben a korban nagyon szeretik a gyerekek azokat a játékokat, amiben eldugunk előlük valamit, ehhez nagyon segítség a Fisher-Price csészepiramis, amit építésre és a fürdőkádban is lehet használni. Éppen ezért egy sokáig kihasználható játék.

Nagyon érdekes, hogy a húzogatós játékokat már 9 hónapos kortól ajánlja a szakirodalom, akkor már meg tudják fogni az apróbb madzagot is, és a feléjük guruló tárgy megismerése izgalmas feladat. Ehhez tökéletes a  Fisher-Price húzogatós teknőcpajtás.  

10 hónapos korban próbáljátok meg a labdázás gyakorlását, akkor már nagy valószínűséggel vissza is gurítja a pici, a Goki plüss labdája igazán alkalmas erre a célra, mert puha, könnyű plüssből van.

A Felfújható kelj fel Jancsi tigris azért érdekes, mert golyók minden érintésnél mozognak a belsejében és nem lehet felborítani, mindig feláll, mivel levegővel van felfújva, semmilyen kárt nem tud tenni a kicsiben.

A 11-12. hónapban kezdjünk játszani a  mutatóujj és a hüvelykujj összefordulását ösztönző feladatokat, így fejlesztve a finommotorikus képességeket. Erre kiválóan alkalmas a fogantyús fapuzzle, természetesen csak az egyszerűbb változatban.

A könyv lapozgatása, a könyv felolvasása már ennyire kicsi korban is elkezdhető. Vannak igazán vastag lapokból álló könyvek, amiket a pici is élvezettel vehet a kezébe, persze csak szülői felügyelettel, ilyen például a Róka zoknija, amit a kicsi, kinyitható ablakok tesznek még izgalmasabbá.

Nagyon szeretik a gyerekek a Húzd és mondd sorozat részeit, ahol a lapok kihúzhatóak. 

     

Ennyire kicsi korban pedig jó szívvel ajánlom a Tili-toli könyveket és a Bogyó és Babóca sorozat szereplőinek önálló lapozóit is. 

 

   

A termékekről részletesen ebben a videóban beszélek. 

     

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
8814c19d3c8735b04b0a7c8874fd29b0