Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében.
Termékek Menü

Interjú Gacsó Anikó hozzátáplálási bloggerrel

Interjú Gacsó Anikó hozzátáplálási bloggerrel Sokszor elakadsz, hogy mit mikor hogyan vezethetsz be a kicsid étrendjébe? Ráadásul úgy, hogy még egészséges is legyen?  Akkor bizony Anikó nagyon sokat tud segíteni. Olvasd el a vele készült interjúmat!

- A hozzátáplálásról, egészséges táplálkozásról szól a Bébispenót oldalad. Honnan jött az ötlet?

- Mielőtt Artúr megszületett, nem voltam különösebben ügyes a konyhában. Kétfős háztartásunkban, munka után gyakran választottuk a házhozszállítós ételeket, napközben pedig a munkahelyi menzán ebédeltünk. Az egészséges étkezés, a minőségi alapanyagok azonban már régóta fontosak voltak a választásaimnál, és amikor Artúr megszületett, tudtam, hogy a hozzátáplálást komolyan fogom venni. Aztán kiderült, hogy még egy egyszerű párolást-turmixolást is el tudok bénázni, és kialvatlanul, fáradtan ez a felismerés felért egy világvége érzéssel. A hozzátáplálás kezdete nehéz volt, nem tudtam, miben higgyek, kinek higgyek. Minden forrás ellentmondott a többinek. A sok ellentétes nézettől be lehetett golyózni. Éjszakába nyúlóan kutattam az információk után, és igyekeztem eligazodni közöttük. Közben jöttek időszakok, amikor tej-, tojás- vagy gluténmentes ételeket kellett készítenem a kisfiamnak. A sok kutakodás eredménye az lett, hogy rákaptam erre a témára, és előadásokra, speciális főző-tanfolyamokra kezdtem járni. Sokat olvastam a témában, a hobbimmá vált. Mire Artúr másfél éves lett, úgy éreztem, hogy annyi információ és tapasztalat gyűlt már össze nálam, amivel másoknak órákat, napokat és sok idegeskedést spórolhatok meg. Elkezdtem dolgozni a blogon, majd összeállítottam egy hírlevél sorozatot, amiben hétről hétre elküldöm a baba életkorának megfelelő hozzátáplálási tudnivalókat.

Közben a fiad egyre nagyobb lett, most 4 éves. Így a hozzátáplálás már nem aktuális nálatok.

- Igen, így van. Szép fokozatosan nyitottam a babatáplálásból a kisgyerekek táplálása felé, az egész család számára fogyasztható receptekkel, vagy akár az óvodai étkezéssel kapcsolatos bejegyzéseimben. Idén tavasszal pedig elkezdtem nálunk bevált programokról, játékokról is írni. De a hozzátáplálási hírlevelem, amelyben hétről hétre, a baba korának megfelelő ütemben adagolom az információkat, továbbra is elérhető.

- Van egy jó mondásod, aminek az a lényege…

- Arra gondolsz, hogy a főzés lett a hobbim? Az úgy volt, hogy 6-7 hónappal a kisfiam születése után rájöttem, hogy még nagyon sok ideig nem lesz időm a korábbi hobbijaimnak hódolni. Ez nagyon feszélyezett, de biztos sokan érzik sok hónap anyaság után, hogy töltődni is jó lenne valamiből. Egy olyan este, amikor végre sikerült elaltatni a kicsit, és akkor kezdtem még hozzá a főzéshez, majdnem elsírtam magam. Akkor jöttem rá, hogy ha nincs időm a régi hobbijaimra, választanom kellene egy újat azok közül, amiket amúgy is meg kell csinálnom. Így lett a főzés az új hobbim, és ettől kezdve nagy lelkesedéssel álltam neki, még ha késő este is volt már.

- A cikkek mellé nyitottál egy webshopot is, tele baba- és gyerektáplálással kapcsolatos, egészséges, minőségi termékekkel.

- Igen, és most már minőségi játékokkal és dekorációs elemekkel. A webshop nem szerepelt az eredeti ötleteim között, de adta magát, mert aki pl. bio babatáplálási alapanyagokat szeretne beszerezni, annak nem kell több boltból összeválogatnia a termékeket. Bízom benne, hogy ezzel időt és fáradságot spórolok meg a szülőknek. Csupa olyan ételt válogattam össze, ami cukormentes, bio alapanyagokból áll, mesterséges adalékoktól mentes. Nem kell hosszan olvasgatni az összetevőket, nálam csak olyasmi kapható, ami az én szűrőmön is átment és szívesen adtam a saját kisfiamnak.

- A kisfiad már óvodás. Mik a tapasztalataid, a közösségbe lépéssel vége az egészséges táplálkozásnak?

- Szerintem két lehetőségünk van, hogy ez ne történjen meg. Egyrészt gondosan megválasztjuk az óvodát, amelyre a gyerekünket bízzuk, másrészt az otthoni étkezéseknél továbbra is jó példát mutatunk, egészséges választási lehetőségeket nyújtunk a családnak. Amit nem tudunk befolyásolni, azt érdemes elengednünk, amire viszont van ráhatásunk, pl. az otthoni reggeli, vacsora, és a hétvégi étkezések, abból hozzuk ki a lehető legtöbbet! Nálunk ez beválni látszik, a fiam továbbra is jó evő, és bár megismerkedett már a kakaós csigával és a csoki Mikulással is, még mindig jóízűen harapja a karfiolt, és mindenféle zöldséget, gyümölcsöt.

Anikó hozzátáplálási oldala: http://bebispenot.hu/

A webshopot pedig itt találjátok: https://webshop.bebispenot.hu/

Illetve követhetitek Instán(https://www.instagram.com/bebispenot/), Facebookon (https://www.facebook.com/bebispenot) és Pinteresten(https://hu.pinterest.com/bebispenot/) is. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog