Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében.
Termékek Menü

Ne csak játékot, értéket adj!

Mire figyelj játékvásárláskor?

Érezted már úgy, hogy a hatalmas játékkínálatból semmi értelmeset nem találsz? Rogyadoznak a boltok polcai a színes kacatoktól, de egyiket sem adnád szívesen a gyerekednek?

Nem vagy egyedül ezzel, nagyon sokszor érzem már én is és még sok más tudatos szülő. A mennyiség a minőség rovására megy, a hatalmas kínálatú játékboltokból végül sokan üres kézzel sétálnak ki.

 

 

Fontos az ár/érték arány

Tudom, sokan vannak, akik nem figyelnek sem a minőségre, sem arra, hogy egy játéknak van-e értelme, hasznos-e a gyerek fejlődése szempontjából. Sajnos látok anyukákat, apukákat, akik azt mondják, már mindene megvan a gyereknek, ezért nem tudtak mást venni neki a névnapjára, csak egy fröccsöntött műanyag csúzlit, ami autót lő ki a semmibe, és még azt is sorjás, alacsony minőségű verzióban. Amikor belépek a gyerekük szobájába, valóban rengeteg játéka van már, halomban áll minden, de nem találok közötte egyetlen igazán hasznos, értelmes dolgot sem.

Sokan a minőségi játékok magas árát emlegetik, de érdemes elgondolkodni: Valóban egy jól megmunkált, környezetbarát technológiával készült, mérnökök által kitalált, gyereksereggel tesztelt, minimum 4-5 képességet fejlesztő játék kerül-e sokba, vagy helyette a sok felesleges, gyenge minőségű kacat, amire összességében sokkal több pénzt kiadtunk?

 

Jobb játék = jobb gyerekkor = jobb világ

Amikor tudatosan választasz játékot a gyerekednek, akkor tulajdonképpen jövőt választasz neki. Arról döntesz, hogy az idejét harcosként vagy kreatív építőként, a vakvilágba csúzlizóként vagy a finom részleteket is megfigyelőként töltse-e el. Miközben játszik, észvétlenül fejlődik, ha jól választottunk neki játékot. Miközben játszik, tárgykultúrát sajátít el, ha odafigyeltünk a játék design-jára és anyagának tapintására.

Amikor olyan játékot ajándékozol neki, aminek a készítésénél környezetbarát technológiát alkalmaztak, bőrbarát, egészségre nem ártalmas festékekkel, az erdőket nem ritkító fahulladékokkal dolgoztak, amihez a játékgyár napenergiát és biomassza erőműben termelt energiát használt, akkor nem csak egy egyszerű játékot vásárolsz, amivel el van a gyereked néhány percig egyedül, amíg kiteregetsz. Ilyenkor egy színvonalasabb gyerekkorba, és egy jobb világ létrehozásába fektetsz be.

Amikor olyan játékot választasz, ami a legfontosabb készségeket fejleszti, olyanokat, amelyekre nagy szüksége lesz minden gyereknek az iskolában, a társas kapcsolatai kialakításakor és az élet számos területén, akkor pedig a boldog gyerekkorba és a későbbi könnyebb boldogulásába fektetsz be.

 

 

Neked is fontos, mit adsz a gyereked kezébe?

Ha te is így gondolkodsz a gyerekeket körülvevő, mindennapos tárgyakról, tehát elsősorban a játékokról és mesekönyvekről, akkor a legjobb helyen jársz.

Amikor megálmodtam az Anya Paradicsom termékkínálatát, elhatároztam, hogy minden egyes játékot személyesen fogok megismerni és kiválasztani, és alaposan megfontolom, mi kerüljön fel az oldalra.

Azért, mert így az a szülő, aki idelátogat, biztos lehet benne, hogy nem kell órákig bogarásznia a vacakságok között, hanem itt csak jobbnál jobb fejlesztőjátékokat, értelmes gyerekkönyveket, jó minőségű alapanyagokat és okosan kidolgozott fejlesztőeszközöket talál.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog